Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Izraze s spremenljivkami poenostavljamo. V izrazih s spremenljivko so lahko deli izraza v oklepaju. Izraz z oklepajem poenostavimo tako, da najprej odpravimo oklepaje, nato seštejemo podobne enočlenike.

Če je pred oklepajem predznak plus (včasih ga ne pišemo), lahko oklepaj izpustimo, členom v oklepaju se ne spremenijo predznaki.

Če je pred oklepajem predznak minus, lahko oklepaj izpustimo in zapišemo nasprotno vrednost vsakega člena iz oklepaja.

Poglej primere.

Poglej, kako je Anja poenostavila izraz s spremenljivko.

Če so v izrazu s spremenljivkami  tudi notranji oklepaji, izraz poenostavimo tako, da najprej odpravimo notranje oklepaje. Poenostavljamo od znotraj navzven.
Poglej primer.

Izberi enakosti.

<NAZAJ
>NAPREJ209/540