Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Enačba je identiteta ali identična enačba, če je njena rešitev vsako realno število ($\mathcal{R}=\mathbb{R}$). Če obstaja vsaj eno realno število, ki ni rešitev enačbe, enačba ni identiteta. Poglej primere.

Identiteta je vsaka enačba, ki ima izraz na levi strani enačbe enak izrazu na desni strani enačbe. Identiteto lahko preverimo s preoblikovanjem izraza na eni strani enačbe v izraz na drugi strani enačbe. Poglej primera.

Enačbi sta ekvivalentni, če imata enako množico rešitev. Poglej primere.

Enačbe, v katerih je neznanka zapisana v eni absolutni vrednosti, lahko imajo eno rešitev, dve rešitvi ali nimajo rešitev. 

Enačbe s kvadratom neznanke imajo lahko eno rešitev, dve rešitvi ali nimajo rešitev.

<NAZAJ
>NAPREJ252/540