Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Število delovnih dni v koledarskem letu je zapisano v preglednici. Prepiši podatke v računalniško preglednico in nariši prikaz. Poišči število delovnih dni za lansko koledarsko leto. Nariši prikaz.

2.

Ana je s točkovnim prikazom predstavila številko noge in telesno višino nekaterih sošolcev. Oglej si graf in dopolni prazna polja. 

a) Najvišji je Luka .
b) Ana ima za dve številki večjo nogo kot Miha .
c) Tanja je visoka 168 $\rm{cm}$ in ima številko noge 40 .
č) Klara je za 7 $\rm{cm}$ višja od Ane.
3.

Preglednica skupnega seštevka točk ženskega smučanja je pod gumbom Skupni. Način točkovanja posamezne uvrstitve razbereš iz preglednice pod gumbom Točkovanje. Predpostavimo, da bo naslednji teden žensko smučanje. Napovedane uvrstitve tekmovalk so zapisane v preglednici pod gumbom Uvrstitev. Z računalniško preglednico prikaži razvrstitev tekmovalk glede na nove točke od najboljše do najslabše.

4.

Miha je s šestilom narisal kroge s polmerom $1,\ 2,\ 3,\ 4,\ 5,\ 6$ enot. S točkovnim prikazom prikaži odvisnost ploščine kroga od polmera.

<NAZAJ
>NAPREJ369/540