Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Povzetek

Decimalne številke zaokrožujemo zato, da si jih lažje zapomnimo, z njimi lažje računamo, jih lažje primerjamo in urejamo.
 
Poljubno decimalno številko zaokrožimo navzdol, če je za mestom zaokrožitve števka $0$, $1$, $2$, $3$ ali $4$. Vrednost števke se na mestu zaokrožitve ne spremeni. Vse decimalke za mestom zaokrožitve pa izpustimo. 
 
Poljubno decimalno številko zaokrožimo navzgor, če je za mestom zaokrožitve števka $5$, $6$, $7$, $8$ ali $9$. Vrednost števke se na mestu zaokrožitve poveča za $1$. Vse decimalke za mestom zaokrožitve pa izpustimo.

 
Velikokrat navodilo "zaokroži na desetine, stotine, tisočine, desettisočine ..." povemo drugače. 
  Povedano drugače                
Zaokroži na desetine.     Zaokroži na $1$ decimalko.
Zaokroži na stotine.
Zaokroži na $2$ decimalki.
Zaokroži na tisočine.
Zaokroži na $3$ decimalke.
Zaokroži na desettisočine.
Zaokroži na $4$ decimalke.
Zaokroži na stotisočine.
Zaokroži na $5$ decimalk.
Zaokroži na milijonine.
Zaokroži na $6$ decimalk.

Zaokroži na celi približek. Cele približke povleci pod ustrezne decimalne številke. Ko boš pravilno razporedil vsa števila, se bo pojavil napis.

<NAZAJ
>NAPREJ295/667