Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
11.

V številskem izrazu $37,8+12,9^2\cdot1,7-34,71$ najprej izvedemo operacijo množenja.

Drži. Ne drži.
12.

Zapiši številski izraz, ki je prikazan z drevesom. Izračunaj vrednost številskega izraza.

13.

Razpolovi število $12,12$. Vsak izračunani količnik spet razpolovi. Ponovi šestkrat. Katero število izračunaš po zadnji razpolovitvi? Izračunaj z računalom.

14.

Označi pravilne enakosti. Nepravilne popravi.

15.

Dan je številski izraz $134,13-17,3\cdot4,3-11,75$. Katero besedilo ustreza zapisu številskega izraza?

16.

Opazuj številske izraze na sliki 1 in jih prepiši v zvezek. Po danem vzorcu zapiši še tri številske izraze. Izračunaj vrednost vseh sedmih številskih izrazov. Kaj ugotoviš? Za koliko se vrednost spreminja? Brez računanja ugotovi, katero število bi vstavil v kvadratek na drugi sliki.


 Slika 1  Slika 2

<NAZAJ
>NAPREJ452/667