Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Zgled

Opazuj razgrnitev mejnih ploskev kocke v mrežo. Nariši v zvezek poševno projekcijo kocke in obarvaj robove, po katerih kocko razrežemo.

Zgled

Razišči, koliko različnih mrež lahko ima kocka.

Zgled

Igralno kocko uporabljamo pri raznih igrah, velikokrat pa tudi pri matematiki. Poišči med svojimi igračami tako kocko. Kolika je vsota pik katerihkoli dveh nasprotnih ploskev igralne kocke?

Zgled

Katera mreža je mreža igralne kocke?

Zgled

Na list papirja nariši mrežo kocke, preriši pike in mrežo prepogni ter zlepi po robovih. Kateri kocki pripada narisana mreža? Pomagaj si z izdelanim modelom.

 

<NAZAJ
>NAPREJ531/667