Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
1.

V zvezek nariši ostre kote $\alpha=67^{\circ}$, $\beta=42^{\circ}$ in $\gamma=78^{\circ}$.

2.

V zvezek nariši kota $\beta=55^{\circ}$ in $\gamma=73^{\circ}$. Vsak kot nariši v dveh legah, kakor je prikazano na sliki.

3.

Na sliki so koti. V zvezek nariši kote z enako velikostjo in v enaki legi.

4.

Nariši tope kote $\alpha=93^{\circ}$, $\beta=128^{\circ}$ in $\gamma=164^{\circ}$.

5.
Nariši ostri kot $\alpha=51^{\circ}$. Narisani kot dopolni do iztegnjenega kota. Dopolnjeni kot označi z $\delta$. Kot $\delta$ je topi kot. Velikost kota $\delta$ je 129 $^{\circ}$.
6.

Nariši kot $\delta=130^{\circ}$ z vrhom v točki $D$ in ga pobarvaj. S šestilom in ravnilom načrtaj skladen kot kotu $\delta$ tako, da bosta oba kota imela skupen vrh in skupen krak. Skladni kot označi z $\gamma$.

7.

V zvezek nariši kota $\alpha=139^{\circ}$ in $\delta=172^{\circ}$. Vsak kot nariši v dveh legah, kakor je prikazano na sliki.

8.

Narisana je daljica $|AB|$. Nariši kot $\alpha=60^{\circ}$ z vrhom v točki $A$. Nariši kot $\beta=40^{\circ}$ z vrhom v točki $B$. Kraka kotov naj se sekata.


<NAZAJ
>NAPREJ595/667