Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
11.

Preriši (ni treba natančno) spodnje večkotnike v zvezek in označi njihova oglišča (po abecednem redu) in stranice. Levi izbočeni večkotnik in vbočeni večkotnik naj bosta orientirana pozitivno. Tretji večkotnik naj bo orientiran negativno.

 

12.
13.

Nariši večkotnik z oglišči $A(1,1)$, $B(3,1)$, $C(2,2)$, $D(3,3)$, $E(0,3)$. Izračunaj velikost vbočenega kota. Nariši diagonalo, ki ne leži v večkotniku.

14.

Opravi preiskavo. S poudarjenima točkama lahko premikaš poltrak. Razišči, na katere večkotnike poltrak razdeli narisani petkotnik. Če sta to na primer trikotnik in štirikotnik, lahko zapišeš par $(3, 4)$. V zvezek poskusi še z delitvijo drugih večkotnikov.

<NAZAJ
>NAPREJ264/540