Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
6.
7.

Če avto vozi s stalno hitrostjo $90\ \rm{km/h}$, prevozi neko pot v $1,5\ \rm{h}$. Koliko časa potrebuje za isto pot, če vozi s stalno hitrostjo $75\ \rm{km/h}$? S kolikšno hitrostjo vozi, če isto pot prevozi v $3\ \rm{h}$? Rešitve prikaži na grafu. Odvisnost hitrosti in časa prikaži na grafu. Povleci točke.

8.

S programom Graph nariši graf obratnega sorazmerja z enačbo $x \cdot y=12$. Risanje grafa prikaži od vrednosti $x=4$ do vrednosti $x=8$ (v programu vpišeš ti vrednosti pod interval na isti strani, kot vpišeš enačbo odvisnosti).

9.

Vsakemu društvu je občina namenila $3\,600\ \rm{€}$ denarne pomoči. Na grafu predstavi, koliko denarja je posamezno društvo dobilo  na člana.


<NAZAJ
>NAPREJ347/540