Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Naloge

1.

Za katere od spodnjih spremenljivk bi bil ustrezen prikaz s tortnim in stolpčnim diagramom?

2.

Miha je posadil sadovnjak s $25$ drevesi. Tortni diagram prikazuje strukturo dreves. Izračunaj število posameznih vrst dreves in jih prikaži stolpčnim diagramom. Povleci modre točke do ustrezne višine. Ob pravilni rešitvi se bo izpisalo PRAVILNO.

3.

Na šoli so izvedli raziskavo o preživljanju prostega časa. Rezultati so prikazani na diagramu. Kaj pove diagram?

4.

Jan ima v škatli $6$ rdečih, $9$ modrih, $6$ zelenih, $4$ oranžne in $5$ vijoličnih barvic. Na stopinjo natančno izračunaj velikosti kotov, ki pripadajo posameznemu izseku, in prikaži strukturo barvic s tortnim diagramom.

<NAZAJ
>NAPREJ638/661