Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
7.

V trikotniku $ABC$ poznamo notranji kot pri $A$ ($50°$) in zunanji kot pri $B$ ($110°$). Izračunaj kote med daljicami $SA$, $SB$ in $SC$, kjer je $S$ središče trikotniku očrtane krožnice. Nariši si skico.

8.

Središčni koti na sliki merijo od manjšega proti večjemu $40°$, $100°$ in $220°$. V kakem razmerju so pripadajoči krožni loki?

Modri: rdeči: zeleni= 2 : 5 : 11 (Razmerje okrajšaj.)
9.
10.
11.
12.

Oglej si vseh pet primerov in izračunaj označeni kot. Pri pravilni rešitvi se pojavijo kljukice.

13.
Radian je enota za velikost kota, meri približno 57 stopinj (zapiši brez decimalk). Enak je središčnemu kotu, ki mu pripada krožni lok z dolžino enega polmera . Polni kot meri malo več kot 6 radianov.
<NAZAJ
>NAPREJ89/703