Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
9.

Pri fotokopiranju fotografije dimenzije $15×10$ izberemo $120$ % povečavo. To pomeni, da se bosta dolžina in širina povečali za $20$ %. Kolikokrat večja bo preslikana fotografija? Za koliko odstotkov se ji bo povečala ploščina? Kaki bodo njeni robovi?

10.
11.

Drevesa na sliki so si zelo podobna, le različnih velikosti so (navidezno). S pomočjo ukaznih gumbov skonstruiraj središče središčnega raztega, ki manjša drevesa preslika v večja.

12.
13.

Na spletu poišči čim več informacij o trikotniku Sierpinskega. Kako velika je njegova ploščina?

<NAZAJ
>NAPREJ126/703