Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
9.

Vektorji $\overset{\rightharpoonup}{a},\overset{\rightharpoonup}{b}$ in $\overset{\rightharpoonup}{c}$ so nekoplanarni. Ali so vektorji $\overset{\rightharpoonup}{d}=\overset{\rightharpoonup}{a}+2\overset{\rightharpoonup}{b}-3\overset{\rightharpoonup}{c},\overset{\rightharpoonup}{e}=\overset{\rightharpoonup}{a}-\overset{\rightharpoonup}{b}-\overset{\rightharpoonup}{c}$ in $\overset{\rightharpoonup}{f}=-\overset{\rightharpoonup}{a}+7\overset{\rightharpoonup}{b}-3\overset{\rightharpoonup}{c}$ koplanarni ali nekoplanarni?

10.

Vektorji $\overset{\rightharpoonup}{a},\overset{\rightharpoonup}{b}$ in $\overset{\rightharpoonup}{c}$ so bazni vektorji v prostoru. Dokaži, da so tudi vektorji $\overset{\rightharpoonup}{d}=-2\overset{\rightharpoonup}{a}+3\overset{\rightharpoonup}{b}+\overset{\rightharpoonup}{c},\overset{\rightharpoonup}{e}=\overset{\rightharpoonup}{a}-2\overset{\rightharpoonup}{c}$ in $\overset{\rightharpoonup}{f}=5\overset{\rightharpoonup}{a}+2\overset{\rightharpoonup}{b}-\overset{\rightharpoonup}{c}$ bazni vektorji.

11.
12.
13.
14.
15.
<NAZAJ
>NAPREJ262/703