Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Risanje zahtevnejših grafov

Dana je funkcija $h(x)=\frac{1}{2}-\frac{3}{2}\cos\left(\frac{\pi}{4}-2x\right)$. S katerimi transformacijami krivulje $y=\cos x$ narišemo njen graf? Nariši ga na papir in pravilnost postopka preveri na spodnji animaciji.

Si imel pri risanju težave? Kadar gre za toliko premikov in raztegov (predvsem če $\omega \neq 1$), je transformiranje grafov res kar naporno. Oglej si še drug postopek.Pod gumbi si lahko ogledaš podrobneje razložene korake postopka.

<NAZAJ
>NAPREJ34/610