Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Povzetek

V množici naravnih števil lahko števila seštevamo. Seštevamo seštevance, izračunamo vrednost vsote. Vsota naravnih števil je naravno število. Seštevamo na pamet ali pisno.

Poglej, kako ocenimo vrednost vsote velikih naravnih števil. Nato vrednost vsote izračunamo pisno.V množici naravnih števil odštevamo. Od zmanjševanca odštejemo odštevanec. Odštevanec je lahko enak ali manjši od zmanjševanca. Izračunamo vrednost razlike. Odštevamo na pamet ali pisno.

Poglej, kako ocenimo vrednost razlike velikih števil. Nato vrednost razlike izračunamo pisno.


<NAZAJ
>NAPREJ80/667