Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
5.

Naj bo $f$ soda funkcija. Izberi funkcijo, ki ima enak graf.

6.
7.

Voranc bi rad izmeril globino praznega vodnjaka. V ta namen z roba vodnjaka navpično navzgor vrže kamen. Ta poleti do balkona, ki je $5$ metrov nad robom. Po dveh sekundah kamen prileti do roba vodnjaka, nato pa po štirih sekundah trešči na dno vodnjaka.

Pomagaj Vorancu izračunati globino vodnjaka, če veš, da je graf odvisnosti globine (višine) od časa vzporedno premaknjen in vzdolž ordinatne osi raztegnjen graf funkcije $f(x) = x^2$.

 

8.
<NAZAJ
>NAPREJ440/703